18.04.2004 г., 12:31 ч.

Влюбване 

  Поезия
1566 0 1
Намерих те завързана в безверие,
търсеща се в собственото минало.
Сред сухите треви на дива прерия
ухайно цвете - сушата подминала

В забързан свят от безразличие,
изникна като фея в нощ вълшебна.
Премахна в миг царящото безличие,
очи ми даде, с тях да те погледна.

Засвириха Луна, звезди, простора
и нашите тела във такт понесени,
вкопчени в миг кратък - неуморни,
безумно влюбени, безкрайно весели.

Танцът ни е ритуал безмълвен,
дърветата са - в кралски двор придворни.
Клони кършат, в завист зъзнат,
ръкопляскат, но и тъжни листи ронят.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??