19.07.2015 г., 10:52 ч.

Вместо отговор 

  Поезия » Друга
301 0 1

 

 

                        Вместо отговор

 

 

                   Надалеч заминават,

                   след съдбовна мечта.

                   Аз оттук ще погледам

                    как старее светът,

                    как догаря и споменът,

                    захвърлен в жарта,

                    как отива си вярата,

                        но не обичта.

                    А в Котел и Жеравна,

                    ще вали пак снегът...

                    Във всеки квартал

                     хлапаци растат

                     и един ще изпраща

                     на живота суров,

                     от надеждата свята,

                        взел вместо зов:

                     - Днес ме чакат велики

                               дела. 

          

      

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??