14.08.2015 г., 23:26 ч.

Вместо подател 

  Поезия » Любовна
428 0 2

ВМЕСТО ПОДАТЕЛ

 

Събирам те спомен по спомен.
Разглеждам те дата по дата.
Плик, сгънат на две, и сърце
нарисувано вместо подател.

 

Така го рисуваше ти.
Помниш ли? Малко накриво.
Рисувано с много любов
със твоето скъпо червило.

 

Тихите вечери помниш ли?
Терасата, чашите с вино...
И нежния полъх на вятъра
в косите ти. Колко красиво...

 

А нощите помниш ли? Нашите.
Голи, греховни, красиви...
Нашите нощи... Искам ги още...
Искам ги тези години.

 

Спомням си всичко. Беше отдавна.
Времето - то е предател...
Остави ми спомен, плик и сърце 
нарисувано вместо подател.

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Спомням си всичко. Беше отдавна.
    Времето - то е предател...
    Остави ми спомен, плик и сърце
    нарисувано вместо подател."

    Мисля, че финала най-много ме изненада, но като цяло е перфектно написано! Продължавай в същия ритъм! Поздравления, Емо! Харесах!
  • Много лично и красиво.Поздравления!
Предложения
: ??:??