28.03.2012 г., 15:41 ч.

Вместо сърце в гърдите ти ще бия 

  Поезия » Любовна
929 0 11

Не можеш току-тъй да ме прескочиш,

по-стръмна съм дори от твойто его.

Във мен ще се препънеш от въпроси,

а аз ще те изправя за последно.

 

И ще ти дам крила за да усетиш

от онзи аромат на небосводи,

от който бели птици и поети

отнасяха на свойте ешафоди.

 

И ще ти дам ръце, за да докоснеш

сълзата ми в онази светла диря,

за да засвети в теб и да я носиш...

Очите ти от кладенци не пият.

 

Вместо сърце в гърдите ти ще бия.

Разпятие на теб не ти е нужно.

Уж сам си ти Голгота и Месия,

а мойта обич още ти е чужда.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??