22.10.2020 г., 11:49 ч.

Вместо завещание... 

  Поезия » Друга
165 0 0

 

Вместо завещание...

 

И дрехите ни „секънд  хенд“ –

употребявани жените ни,

животът е без „хепи енд“...

О, „пресвещени“ старините ни!...

 

Но оцелялата до днес

любов, кому да завещаем,

със продължаващият стрес

и ипотека с всеки заем?...

 

А има още много стръв

и много неоткъснат плод,

и много още нежност във:

Недоживяният Живот!...

 

... За  Оня час неотменим

(застанали пред Вечността!) –

монета трябва да спестим!...

Монета само!...А другото е суета!...

 

И когато тръгнем към –

брега на тъмната река:

да бъде просто като в сън

отвъд да минем – ей така...

 

21.10.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??