25.08.2023 г., 16:38 ч.

Водка, мастика и бира 

  Поезия » Хумористична
346 0 1

Кофа с водка и мастика

спуснах в старият бунар.

Там ледена водата блика,

от туй и аз ще съм на кяр.

 

Че във този зноен пек

какво му трябва на човек?

Нещо хладно, чак студено

и мезе, не тъй солено.

 

За да има угодия

сложих във една чиния

печена на скара мръвка,

дето всеки ще я клъфка.

 

Да, но някой ще се смее:

,,Майна, бирата къде е?".

Тоз проблем съм го решил-

във хладилник съм я скрил.

 

Когато почнем да се коркаме,

мастика с водката да поркаме,

мезето мощно да излапаме,

по земята да задрапаме,

 

тогаз и бирата ще сложа

на нашата пиянска ложа.

Мастика, водка, па и бира...

Пий с нас и гледай ни сеира!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И мента да беше сложил, да ударим по някой "облак"!
    Привет, бай-Най!
Предложения
: ??:??