23.08.2019 г., 19:40 ч.

Вощеница 

  Поезия » Друга
911 3 2

На пейката, с износено елече,
със дъх на свещи и тамян,
един човек, в безвремието вече,
залязваше от непосилност сам.

 

За здраве свещи той не палел,
за помен, на Задушница, при опело...
Един въпрос за гърлото го хващал:
"Ще липсва ли... и на кого?"

 

Тъй дълго с него си говорих,
за къщата, за трите му деца,
за вярата и Онзи - там отгоре,
за времето, живота и смъртта.

 

С очи от старост помътнели,
той гледаше във мен с тъга.
Във нея аз видях човеци,
забравили родина и баща.

 

23.08.2019 г.
Марина Йорданова

© Марина Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??