На улицата срещна ме старица
в пъстри дрехи, окичена с пендари.
Протегна се към моята десница,
помислих си “сега ще ме удари”.
Но вместо туй, тя грабна ми ръката
и с плам в очите почна да врачува.
Внезапно се замислих за цената,
попитах я какво ли ще ми струва.
А тя започна думи да реди
и да прочита ясно моите любови,
казвайки, че много ще боли -
един от тях истински ме трови!
Описа го красив и синеок -
дявол в ангелска одежда...
Каза ми, живота е жесток -
за тая връзка нямало надежда.
Не ме обичал даже и за ден,
била съм му поредната играчка.
Играел си със чувствата у мен -
рече и отсече тази врачка.
“Глупости на търкалета” мислех аз,
явно за пари ме шантажира...
Как да няма бъдеще за нас -
та той ми каза, че за мен умира!
В този миг тя пусна ми ръката
и рече “диагнозата е точна”,
ти не си в сърцето му жената -
бягай от любов еднопосочна!
© Надя Уорендър Всички права запазени