Feb 29, 2024, 9:28 PM

Врачка 

  Poetry » Love
70 1 0

На улицата срещна ме старица

в пъстри дрехи, окичена с пендари.

Протегна се към моята десница,

помислих си “сега ще ме удари”.

Но вместо туй, тя грабна ми ръката

и с плам в очите почна да врачува.

Внезапно се замислих за цената,

попитах я какво ли ще ми струва.

А тя започна думи да реди

и да прочита ясно моите любови,

казвайки, че много ще боли -

един от тях истински ме трови!

Описа го красив и синеок -

дявол в ангелска одежда...

Каза ми, живота е жесток -

за тая връзка нямало надежда.

Не ме обичал даже и за ден,

била съм му поредната играчка.

Играел си със чувствата у мен -

рече и отсече тази врачка.

“Глупости на търкалета” мислех аз,

явно за пари ме шантажира...

Как да няма бъдеще за нас -

та той ми каза, че за мен умира!

В този миг тя пусна ми ръката

и рече “диагнозата е точна”,

ти не си в сърцето му жената -

бягай от любов еднопосочна!

© Надя Уорендър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??