21.01.2020 г., 16:24 ч.

Враговете 

  Поезия » Философска
427 1 1

Преди да станат

врагове,

дали не са

били приятели?!

В друга сцена,

в друг живот?

Или пък роднини…

Дали съм ги обичала?!

Каквото им отнех

го връщам днес

и с лихвите.

Спекулантите са първи,

после идва ред

на интригантите.

Като лешояди,

хищно се почесват

и лихварите.

Злобните,

душманите,

завистниците

и клюкарите...

Махайте се!

Къш!

Имам само

празни шепи

състрадание.

© Росилина Хесапчиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, Ангелче, Бри! Нека този стих е като заклинание и против уроки! Не може всички да са ни приятели, но можем да минем и без врагове.
Предложения
: ??:??