29.06.2013 г., 20:13 ч.

Врата 

  Поезия » Философска
405 0 2

Вратата е отворена.

Къде да отида,

светът е навсякъде,

а аз съм един.

Въпроси напират,

          изсъхват и мрат.

Оттук и оттам,

                   и от другаде

да търся, да смятам

                   и изживявам...

Вратата е само повод

        за още едно съмнение

и ориентир,

        и точка,

             и продължение.

Вратата е възможност и очакване,

предизвикателство,

             желание,

                           мечта.

Трябва, трябва да прекрача,

                     да престъпя

                                       да премина,

да видя мисълта си отвъд

                        и живота си,

                                тялото, другите...

Вратата е отворена

                                  сега.

© Марк Майер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Привет Марк
  • Добре дошъл, Марк! Не знам защо всички букви "ъ" ти бяха главни и каква е била целта да ги напишеш така, но така или иначе ги редактирах.
Предложения
: ??:??