Вратата е отворена.
Къде да отида,
светът е навсякъде,
а аз съм един.
Въпроси напират,
изсъхват и мрат.
Оттук и оттам,
и от другаде
да търся, да смятам
и изживявам...
Вратата е само повод
за още едно съмнение
и ориентир,
и точка,
и продължение.
Вратата е възможност и очакване,
предизвикателство,
желание,
мечта.
Трябва, трябва да прекрача,
да престъпя
да премина,
да видя мисълта си отвъд
и живота си,
тялото, другите...
Вратата е отворена
сега.
© Марк Майер All rights reserved.