13.12.2013 г., 20:17 ч.

Време 

  Поезия » Философска
272 0 0

                                            ВРЕМЕ

 

                         Две очи-душа на ангели

                         блясък на камбани и звън на съдби;

                         две очи-огледала дълбоки

                         на свойте човешки спомени.

 

                        Две очи-симфония от звуци

                        съвременни и стари;

                        две очи-копнежи нови

                        по несбъднати мечти.

    

                        Две очи-авангардно дръзки,

                        но промяна в тях лъчи,

                        две очи-авангардно нови;

                        съвременни и лоши.

 

                        Две очи-аз отговор търся!

                        Две очи-очакват ме сега!

                        Две очи-бъдеще венчаят!

                        Две очи-моя пристан свят мечтаят -

                        Дух, Душа и тяло на ангели крилати,

                        в две очи вглеждайки се търсят

                        отговори за дилеми на свойто ново време.

© Гергана Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??