21.03.2021 г., 7:23 ч.

Време разделно 

  Поезия » Гражданска
532 0 1

Дни за размисъл, време разделно,

тежък избор ни чака преломен.

Този път не залагай на дребно,

нека изборът бъде достоен!

 

Не, не казвай от мен не зависи

да се случи възможна промяната!

Със това овчедушие ти си

този, който ни води към ямата.

 

Че април има родова памет

и пропит е с кръвта на войводите,

те загинаха без да се кланят,

уж свободни, днес ние сме робите.

 

Този път не бъди безразличен,

не оставяй на друг да решава!

Този избор е твой и е личен,

твоят глас е за твойта държава.

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Април има родова памет"?!?... Значи ли това, че Май например вече го е хванала склерозата?... И, госпожо, ако вие се възприемате като робиня, много ви моля да не простирате вашето робско клеймо върху всички останали. Някак невъзпитано е... Кое ви дава право да обиждате непознати хора?!?
Предложения
: ??:??