4.03.2024 г., 18:18 ч.

Време за глупаци 

  Поезия
183 3 4

ВРЕМЕ ЗА ГЛУПАЦИ

Досадникът не знае да мълчи.
Дори и не разбира, че досажда.
От триста километра му личи,
че го измъчва безсловесна жажда.

Той трябва всичко свое да рече.
Какво си мисля аз, не го е еня.
И глупостите свои! – на парче
реди безкрай – и плочата не сменя.

И аз – раздиран между не и да,
мълча и кимам, в себе си заслушан.
И мъдро клатя своята брада.
И кротичко луличката си пуша.

Тече му мисълта! – вода в биде.
И се старая да не я прекъсна.
Щом за глупаци Времето дойде,
планетата за Мъдреци е мръсна!

Спестявам му – хем присмеха си лек,
хем своя смешен гняв ще обуздая.
Да пазим мълчаливия Човек! –
в зениците му Бог чете Безкрая.

30 март 2022 г.
гр. Варна, 18, 10 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красота и мъдрост!
  • Мрежата е идеално място да досаждам на максимално народ 😎
  • Той трябва всичко свое да рече.
    Какво си мисля аз, не го е еня.
    И глупостите свои! – на парче
    реди безкрай – и плочата не сменя.

    Познато ми е, Валюше, много познато.
  • Тече му мисълта! – вода в биде.
    _____
    Много си прав, но точно заради този ред, който копирах ти правя поклон!
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??