21.11.2007 г., 18:49 ч.

Времето 

  Поезия » Любовна
610 0 1
Гледам как розите почти ще изсъхнат,
напомнят ми, че времето безмилостно лети,
а сълзите в очите ми никога не ще пресъхнат,
защото всичко ми напомня за него - дори и ти.

Да не забравя времето - моят вечен враг,
който винаги е против мен, защо - и аз не зная,
който отново командва парада и пак
ще ми помогне с тъгата да се запозная.

Чувствам се безпомощна, не мога да го победя
виждам как минава бързо покрай мен,
питам се дали ще мога да го убедя
да спре за малко - поне за миг, поне за ден.

И дишането ти секунда след секунда отброява,
както не спира да го прави и стрелката на часовника,
минута след минута и час след час бързо се добавят
и аз никога не ще открия за това виновника.

Дори ударите на сърцето си мразя
ненавиждам и онази проклета камбана,
докато съм жива от времето не ще се опазя,
но и няма да съм вечно от него окована.

В крайна сметка това е неговото задължение,
за едни ще минава неусетно, за други, когато не трябва, ще спре
и едва ли за нас ще направи изключение,
но нали се обичаме и дори  времето не ще ни се опре!!!

© Дани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??