8.02.2024 г., 10:57 ч.  

...Все още ме има! 

  Поезия » Друга
147 2 3

ЕТИОЛОГИЯ  НА  САМОТАТА

                 

                     „Ето — аз дишам,

                     работя,

                    живея

                    и стихове пиша

                   (тъй както умея).“

 

                               Никола Вапцаров „Вяра“

 

XLII. …ВСЕ ОЩЕ МЕ ИМА!

 

Аз твърде съм дребен,

но още съм тук,...

живота обичам,

живота - потребен!!!...

 

На болка и злоба

отвърнал напук:

"Не мога да тичам!...

И сякаш че с чук

се чувствам телесно

докрай раздробен.

Но чуя ли птици

в небесни сатени,

шума на дъбрава

и ромон на ручей,

в мен стимул остава,

намирам и случай

да пиша римувано –

както умея…

 

Не се големея,

не се големея!

Дори не откривам

поета у себе

си...Колко щастлив съм,

за някои дребен,

че пламенно любя

жената до мен!…

 

Не съм се изгубил

със своята рима,

аз тук съм весден…

И още ме има,

все още ме има!!!

 

08.02.2024 г.

 

Владислав Недялков

 

© Владислав Недялков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??