1.06.2016 г., 20:48 ч.

Все сме недоволни 

  Поезия » Философска
230 0 0

Все сме недоволни

 

Над Витоша блести небето,

като кристален похупак,

а Слънчо, както е прието,

жаравата  разпръсва пак!

 

От жега София е уморена,

от Витоша пак търси хлад!

От лятото е наранена,

за Зимата изпитва глад!

 

И хората аз виждам уморени,

от жегата едва- едва пълзят

и сякаш псуват времето на смени,

потънали във своя летен ад.

 

Праз лятото мори ни тази жега,

през зимата трепери ме от студ,

през есента мъглата ни дотяга,

през пролетта-умората е тук!

 

Така, че просто няма угодия,

и майката природа не е хас!

И все си мрънкаме, това не крия,

и жалбите са винаги със нас!

   29.05.2016г.Драгойново

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??