20.04.2008 г., 19:54 ч.

Всеки ден е празник! 

  Поезия » Философска
701 1 8

Изкорубен от очакване е изгревът.

Гмурвам се до шия на деня в дълбокото.

И подлъгана от сънища измислени,

търся някъде да хвърля котва.

Разпиляна от тревоги и от тичане

в шепите надеждички събирам,

думи неизричани изричам,

погледите палави не спирам.

Днес разбирам - всеки ден е празник,

всяка глътка въздух е светиня.

Мили са ми грижите омразни,

даже и любовите изстинали.

Дишам! И съм жива! И ми стига!

От какво ли друго имам нужда?

Може би от песен на авлига,

слънчев стих и ласка теменужена.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??