Apr 20, 2008, 7:54 PM

Всеки ден е празник! 

  Poetry » Phylosophy
702 1 8

Изкорубен от очакване е изгревът.

Гмурвам се до шия на деня в дълбокото.

И подлъгана от сънища измислени,

търся някъде да хвърля котва.

Разпиляна от тревоги и от тичане

в шепите надеждички събирам,

думи неизричани изричам,

погледите палави не спирам.

Днес разбирам - всеки ден е празник,

всяка глътка въздух е светиня.

Мили са ми грижите омразни,

даже и любовите изстинали.

Дишам! И съм жива! И ми стига!

От какво ли друго имам нужда?

Може би от песен на авлига,

слънчев стих и ласка теменужена.

© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??