10.02.2012 г., 13:26 ч.  

* * * (Всеки своята правда...) 

  Поезия » Философска
581 0 9

Всеки своята правда си има

и за нея горещо се бори,

но понякога тя е незрима

и я няма, и не говори.

 

Тя ни залъгва с присъствие,

а ние глупеем и спорим –

правдата в нищото търсим

и вместо нея говорим.

 

И си намираме доводи,

страшно правдиви и истински,

с които да сложим поводи

на неприятните истини.

2012 г.

Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??