23.03.2017 г., 17:21 ч.

Вселена 

  Поезия » Друга
308 0 0

Вселена

                 на Д. Дамянов

 

Иронията на съдба проклета
жестоко с теб си поигра
и исполински дух, поете,
заключи в немощна снага.

 

Ала добрият дядо Боже
те награди със дар голям –
когато болката е невъзможна,
от Музата да бъдеш обладан.

 

Сред самотата ти тревожна
на  философски часове –
когато всичко бе възможно –
създаде ти прекрасни стихове.

 

Там нарисува свят магичен
под поетичния покров –
вълнуващ, истински, различен,
и сътвори Вселената Любов.


Януари, 2016 г.

 

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??