10.09.2015 г., 17:51 ч.

Вселени 

  Поезия » Философска
334 0 0

Вселени
ReмаТе

 

Някъде на тридесет
(и няколко)
повярвах си, че мога да летя,
подскочих толкова високо,
но счупих своята глава,

 

че имало таван - разбрах
в мига когато
(ох!)
в мига, когато заболя,
а крилата всъщност ги е
нямало,
било е само суета!

 

Така е то
в декора на живота
на някой случва се,
помислил си,
че може да лети,
но всичките звезди,
които вижда
(звучи обидно!)
са малък кръг от
бледи светлини.

 

И този стих измислих
- бяхме с тебе двама
(Тайна!)
на летен театър,
просветна сцената
- играеха любов!

 

А ти с целувка
нежна ми прошепна

там тогава,
че над главите ни -
ръце прострял е Бог.

© Людмил Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??