22.09.2015 г., 10:04 ч.

Всичко или нищо 

  Поезия » Любовна
517 0 3

февруари 2014 Румяна Славова 

 

В апнеа между ад и рай!? 

Не, не ме устройва! 

Нека да е крайно 

и разтърсващо дълбоко! 

Всичко или нищо ти ми дай! 

 

Щом желаеш ти - 

пощади ме - дай ми всичко! 

Животът си на мене посвети; 

сбъдни ми всичките мечти; 

целувай до забрава, страстно; 

не пускай никога ръцете ми; 

в тъмнината на очите ми 

открий съдбата си 

и не ме изгубвай- 

за себе си ме опази! 

Не спирай да ми даваш сили 

и подари ми къс от рая и криле - 

до теб от щастие да грея, 

да летя! 

Само аз за теб да бъда 

въздух, слънце и вода! 

 

Щом желаеш ти - 

не ме щади - не давай нищо! 

Душата и сърцето си 

за мене заключи; 

избягай надалече - бързо - 

там погледът ми да не те лови... 

И на вълците хвърли ги до една -

мечтите ми! 

В твой собствен свят живей 

с безразличие и студ към мен... 

И нека онемея, да не чуя песен, 

и бели дни очите ми не видят; 

сърцето ми да ври 

в казаните катранени на ада; 

най-тежките страдания 

сама да изтърпя... 

 

Но, за Бога... 

В мъчителна апнеа - 

не искам да живея! 

Всичко или нищо! 

Ти реши!

© Румяна Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лейди,Илко,благодаря,че се отбихте!
  • Печели се,да! Благодаря,Стойна, за коментара,за пожеланията и разбирането!
  • "Само аз до теб да бъда
    въздух, слънце и вода."
    В тези два реда е включено всичко, за което копнееш.
    Любовта се печели с любов.Пожелавам ти споделена взаимна любов!
    Бог щедро да те възнагради!
Предложения
: ??:??