27.06.2017 г., 19:47 ч.

Всичко, което ме кара да се чувствам неудобно 

  Поезия
535 2 2

Мъдрец със лъскави обувки,

пророк, свирещ на китара,

който не търси за душата награда,

а иска трагично да бъде чут.

Красотата на речта,

прекалено изтънчен изказ,

необходима близост,

безполезни спомени.

Кораби.

Чувството да си известен.

Някоя друга безсмислена песен.

Разговори за политика с хора,

които четат 24 часа.

Разговори на два гласа.

Пак онзи мъдрец, особено когато се намира в телевизор.

Говори бавно и тихо. Така ще да говорят хората,

които разбират.

Аз не съм там.

Съществувам паралелно в няколко свята.

И в нито един от тях не ще има отплата.

И в нито един от тях не съм с много хора.

Колко много вселени, колко много тишина…

И когато всички дружно нахлуят в моето време,

Ето тогава се чувствам най-неудобно.

© Ивана Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??