13.05.2010 г., 12:17 ч.

Всяка буква 

  Поезия » За деца
998 0 2

ВСЯКА БУКВА

 

Азбуката на Кирил и Методий

само към доброто слово води.

Лоши думи не казвам аз за нея -

с помощта ù мога да чета и пея!

 

А 24-ти май - денят на наш’та реч,

всички са строени пред паметника веч.

Нося китка цвете и в ръка четиво.

Всяко слово в него - интересно е, красиво!

 

Малко време днеска просто отдели

и вълшебен разказ от книга прочети.

Нека да сме благодарни

на Кирил и Методий -

с всяка тяхна буква ний сме лъчезарни!

 

Всяка, всяка буква

към книжката ще хуква.

За да бъде интересно...

Хей, да четеш е лесно!

                                         Ралица Костова 

© Ралица Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??