ВСЯКА БУКВА
Азбуката на Кирил и Методий
само към доброто слово води.
Лоши думи не казвам аз за нея -
с помощта ù мога да чета и пея!
А 24-ти май - денят на наш’та реч,
всички са строени пред паметника веч.
Нося китка цвете и в ръка четиво.
Всяко слово в него - интересно е, красиво!
Малко време днеска просто отдели
и вълшебен разказ от книга прочети.
Нека да сме благодарни
на Кирил и Методий -
с всяка тяхна буква ний сме лъчезарни!
Всяка, всяка буква
към книжката ще хуква.
За да бъде интересно...
Хей, да четеш е лесно!
Ралица Костова
© Ралица Костова All rights reserved.