18.02.2008 г., 13:37 ч.

Всяка картина разказва 

  Поезия » Пейзажна
672 0 16

Шепнат листата задрямали приказки,

кротко се стелят гъсти мъгли,

спускат завесите облаци дрипави,

крият лица из гротескни ъгли.

 

Пейките в парка, строени в редици,

гости посрещат, самотни листа,

чакайки ред, прошарени птици

тъжно изгребват пера от калта.

 

Пустият бряг посреща вълните,

вятъра следват ята след ята,

пръски вода се разбиват в скалите,

крият надежди в потайни места.

 

Майка с дете върви край морето,

стъпките леки оставят следи,

водните пръски докосват детето...

Сякаш това било е преди.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??