27.08.2008 г., 14:07 ч.

Всяка нежност... 

  Поезия » Любовна
1426 0 20
 

Всяка нежност...

 

Блести ли и диамантът на пръстена...

(моя)?!... Вечерта при звездите не го

ли загуби?! На изгрев-залез завоя,

дето ти от пръв поглед в мене се влюби...

А роклята... в бяло?

Не се ли изпокъса сред тръни от моята любов?

Протри се в листо орхидея... натежало,

приело на разшиваща игла образа нов...

Нощта ви? Първият копнеж?

Не се ли удавиха лебедите в езерото отвън?!

Ваниловите и устни не станаха ли на скреж?!

Луната не ви гря... заспа полумесечния си сън...

Не повя ли малко ветрецът полъх

романтичен, от мен прелъстен?!...

Пропяха славеи позната мелодия - песента ни...

Всяка нежност имеше със мен...

А заради нея биха сватбени камбани...

© Андреа Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??