5.02.2008 г., 19:48 ч.

Всяка сутрин 

  Поезия » Философска
494 0 3
Всяка сутрин бързаме
да станем,
после - пак на крак -
кафето да изпием
и така почти насън
на работа да стигнем...
Там поглъщат ни
проблемите служебни,
малко скучни,
малко непотребни,
времето изплъзва се
и не разбираме кога
бързичко
настъпила е
вечерта.
Идва малко време
за децата,
след необходимата
ракия и салата.
"Как сте, ядохте ли,
пак сте без домашно -
ще се справите -
аз зная,
няма нищо страшно!"
После телевизорът
ни гледа,
смее ни се Брадърът
на мирогледа
и заспиваме
в реалност чужда,
вече кой от нас
дефакто има нужда...
И така повтарят се
нещата -
само дето често
ни боли главата -
но поне за миг
да спрем
и да въздъхнем:
Бог дано да ни прости
за суетата!

© Ая Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??