"Безнадеждна печал е на всяко
щастие сърцето"
Шекспир
Когато съм нещастен,
аз всъщност съм щастлив
като Творец всевластен,
предраг и милостив.
Налучквам думи лесно,
(Дано се утеша!)
на чувствата е тесно
в скърбящата душа.
Събирам бързо в рими
копнежи и мечти
и на криле незрими
надеждата лети.
КалЕн със много вяра
във вечната любов,
промивам рана стара
с някой порив нов.
Поръсвам я със спомени
и страшно ме боли
от сЪлзите отронени,
но спира да кърви... дали?
© Пламен Рашков Всички права запазени