29.07.2012 г., 15:48 ч.  

Второ раждане 

  Поезия » Друга
555 0 0

Второ раждане

 

В деня, когато слънцето помръкне,

а въздухът прониже дробовете,

ще излезе срещу теб безводен дух,

противник стар през вековете.


През този ден дъждът ще лее суша,

звездите от небето ще се скрият,

сред сенките самичък ще се скиташ,

мъглите на страха ще те обвият.


Чуй, тихо е, стоманата не дрънка -

двубой съдбовен в пълна тишина,

не ще се срещнат щитове и саби,

тук вплели са се мрак и светлина.


Врагът, вместо закани страховити,

на ухото ти ще шепне увещания,

за живот безгрижен, сит и вечен

лишен от земни грижи и страдания.


Ще се кълне, че е приятел верен

че ти добър си, ала без отплата,

че кръста си, напразно си нарамил,

под който се огъват рамената.

 

И в тази вечна битка за душата,

отново сам ще трябва да избираш,

преди да се родиш за втори път,

колко пъти трябва да умираш.

 


Йоан 3:4,5

Никодим Му казва: как може човек, бидейки стар, да се роди? Нима може за втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди?

Исус отговори: истината, истината ти казвам: ако някой се не роди от вода и Дух, не може да влезе в царството Божие.

 

 

 

© Развей Прах Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??