4.07.2021 г., 6:24 ч.

Вяра в чудесата 

  Поезия
211 1 5

Връщам се от слънчевия град,

който ме прегърна и целуна.

Пловдив е магичен кръговрат!

Пловдив е изпънат като струна!
 

Вечните тепета го красят.

Центърът на мигове ухае.

Пловдив е поезия! Светът

шепне ми, че сякаш тук е раят!
 

Птици чуруликат. Аз вървя.

Аз вървя и бавно се издигам.

Може би дори ще полетя?...

Пловдив е красива чучулига!
 

Влакът ми потегли, бърз и лек.

Бързо се изгубих в светлината.

В Пловдив срещнах аз един човек!

В Пловдив аз повярвах в чудесата!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??