16.06.2009 г., 16:40 ч.

Вярата към бъдещите дни 

  Поезия » Философска
534 0 0

„Вярата към бъдещите дни”       

 

 

След време към небето ще заминем без вина

и вятърът в косите ще напомня без тъга,

че може би сме чакали да дойде този ден,

за да се връщаме при вас с дъжда студен.

 

От спомените чисти сътворихме океан -

повярвали в брега, от слънцето облян;

към звездите с вяра дълго ще летим -

докоснем ли ги – пак със вас ще споделим.

 

И знаеме, че може да загубим във война,

но все напред с вяра търсим свобода.

След време други хора като нас ще се засмеят,

край огъня те песните ни винаги ще пеят...

...песните, оставени от някого за нас!

 

Във времето сме заедно - държим се за ръце,

загуби ли се някой, поглед няма да сведе.

В борба със злото заедно ще се държим,

останали без сили - ще го победим.

 

И може би след време ще се върнем на скалите,

във вятъра ще чуваме единствено вълните.

Навярно търсили сме вярата във утрешния ден,

вяра в слънцето, че ще смени дъждът студен!

 

А дали ще се забравят нощите и дните,

които заедно усмихнати си сътворихме?!

© Горан Русинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??