12.12.2007 г., 14:42 ч.

Вярност 

  Поезия » Любовна
820 0 10
ВЯРНОСТ

Лъвът днес е болен, лъвът днес е блед,
лъвът днес вече не е така напет.
Омърлушен е, дори е свел глава,
в очите му изпъква някаква тъга.
Не ръмжи по царски, дори не е ял,
нещо мъчи го отвътре - всеки би разбрал.
А джунглата е тиха и вместо лечебен цяр,
отдава почитта си на своя тъжен цар.
А той лежи величествен и както подобава -
до сетен дъх на лъвицата трупа ще защитава.

© Наско Енев - РИМПО Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??