29.12.2013 г., 23:50 ч.

Вярвам 

  Поезия » Друга
499 0 3

 

Аз вярвам в Дядо Коледа, макар че

отдавна затова ми се присмиват.

От хорска злоба често ми нагарча,

та вярата ме прави по-щастлива.

 

Добрият старец още съществува.

Повярвайте, повярвайте и вие.

Да, знам, невероятно  ви се струва...

А той сред нас  живее... но се крие.

 

Червената си мантия облича

за Коледа,  за Новата Година.

Но в делника - съвсем на нас прилича.

В тълпата разпознават го малцина.

 

Животът - ту река, ту сиво блато.

Надбягваме се с глупавото Его.

И носят Дядо Коледа в душата

единствено подобните на него.

 

 

 

 

 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??