26.11.2009 г., 16:43 ч.

Вярвам в любовта 

  Поезия » Друга
443 0 1

Да вярвам в любовта желая,

в разтърсващата нейна мощ

и да трепна от вълнение копнея

в поредната безсънна нощ.

 

Но да вярвам в любовта не мога,

обречена фантазия е тя

и безмислена е сладката тревога

по утрото, неизвестността.

 

В любовта да вярвам ме е страх,

вълшебница коварна тя е -

повярвах и измамена от нея бях,

от запленяващата ù магия.

 

Как да вярвам в любовта, не знам,

щом връхлита и с мечти омайва

и ненадейно си отива с тях,

а след нея пустота остава.

 

Но ще повярвам в любовта отново,

пред неустоимия ù чар безсилна

и вдъхновена от илюзии красиви,

сияеща ще шепна – любов има.

© Мартина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "и вдъхновена от илюзии красиви,
    сияеща ще шепна – любов има"
    Така е, Мартина - трябва да и повярваме!
    Хареса ми!
Предложения
: ??:??