12.08.2023 г., 9:38 ч.

Вятър и далечни светлини 

  Поезия » Пейзажна
202 0 0

 

 

От обед сухи ветрове препускат

и бият се с дървета и стени.

Смени луната слънцето. Пак друсват

тревите свойте шепнещи вълни.

 

И цяла нощ антените проскърцват,

подобно ветропоказатели

и облаци звездите си изтърват --

отиват там, де нявга са били.

 

Нощта със вятър сякаш полудява,

с луна и със далечни планини.

Той нейната въздишка си остава --

въздишка по студени светлини.

 

                                   юни 1990 г.

                                   гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??