24.08.2022 г., 18:48 ч.

Въх, мър майко 

  Поезия » Хумористична
278 1 1

 

Аз ли нещо не разбирам?
Някой пак ми рови в раната.
Младежта от кеф умира
днес да слуша Васко жабата. 

 

Идва ред да се удавя,
ако хит отново стане,
песента за селска баня.
Луди ли са всички млади? 

 

Младостта ми днес повръща,
само като се присетя,
че пиратката се връща.
Радка ли бе или Петя?.... 

 

Камъни ще падат явно,
върху тиквите ни прости.
Бъдещето е безславно,
а мечтите ще са боси. 

 

Ако някой заговори
за Бетховен или Гьоте,
сигурно ще го затворят
с Цеца Меца да се поти.... 

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ужас! Кошмар някакъв! Сърбия, Северна Македония ... Имам приятели и в двете страни. И как не знам кой е Васко Жабата? Не слушам такива ... Ясно е, нали? Не, че ще се удавя, амиии ...
Предложения
: ??:??