25.03.2012 г., 16:05 ч.

Вълче време 

  Поезия » Философска
454 0 1

Настанало е вълче време,
човек за човека е вълк
и е готов да го разкъса
за жълти стотинки.
Обезверили са се хората -
не вярват в Бог,
не вярват във доброто,
не вярват в никого,
на нищо не вярват.
Вкопчили са се
в своя жалък живот,
вперили са очи
в масата и във торбите,
живеят, за да напълнят
стомасите си,
нищо красиво не чуват
и не виждат.
Страдат, оплакват се,
мрънкат и злобеят,
а окото им
все е във чуждото.
Чуждата нива
по-голяма им се вижда,
чуждата кола -
по-нова и лъскава,
чуждият хляб -
много по-вкусен.
Докога, хора,
ще ламтите за чуждото?
Изчистете си двора,
подредете си градинката,
изхвърлете всички плевели -
ще се завърнат птиците
и пеперудите ще дойдат,
слънцето ще ви докосне.
Радостта ще влезе
усмихната
и във вашия дом!!

 

© Валентина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??