24.01.2023 г., 16:26 ч.

Вълче време 

  Поезия » Гражданска
201 0 0

В царството на злото

навсякъде цари злина.

Не познава се доброто,

нито знай се добрина.

В царството греховно

вълците царуват.

Настанили се удобно

с апетит пируват.

Ад навсякъде царува.

Сатаната сърп държи.

Животът хич не струва,

щом става дума за пари.

Вълкът пише правилата,

а агнецът плаща му цената.

Цена - убийствено жестока

на живота, станал стока.

Какво ли на земята става?

Защо Вълкът стана господар

 и защо човекът заслужава

участта на нисша твар?

Първичното и пошлостта

 станаха човешки идеал.

Защо Господ позволява

 тоз чудовищен провал?

Зловещо вълче време.

Човек за човека е сатрап.

Къде си ти човешко племе,

де човекът за човека уж е брат.

© Олга Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??