В царството на злото
навсякъде цари злина.
Не познава се доброто,
нито знай се добрина.
В царството греховно
вълците царуват.
Настанили се удобно
с апетит пируват.
Ад навсякъде царува.
Сатаната сърп държи.
Животът хич не струва,
щом става дума за пари.
Вълкът пише правилата,
а агнецът плаща му цената.
Цена - убийствено жестока
на живота, станал стока.
Какво ли на земята става?
Защо Вълкът стана господар
и защо човекът заслужава
участта на нисша твар?
Първичното и пошлостта
станаха човешки идеал.
Защо Господ позволява
тоз чудовищен провал?
Зловещо вълче време.
Човек за човека е сатрап.
Къде си ти човешко племе,
де човекът за човека уж е брат.
© Олга Дамянова All rights reserved.