Отдавна съм забравил що е лесно.
Не зная липса малко да боли.
Намирах те във стихове и песни.
Изплаквах те с молитвени сълзи.
А после избуяваха надежди,
от влагата във ъ̀глите на мрака.
Все още ме шокира тази нежност,
която бях забравил във душата си.
И тихо съм крещял от изнемога,
макар да осъзнавах, че са глухи,
онези най-безчувствените хора,
обичал ги до болка и разруха.
Наистина не помня да съм казвал,
че имам заклинания за вечност.
Поетът в мен с наричане беляза те.
Неверникът бях с облик на човек.
Ала някак си подушила отдавна,
пулсиращите белези до гроб,
ти нямаш апетит на кръвожадна,
а вълчи глад за моята любов...
Понеже, както казах - лесно няма,
от кривите пътеки се изгърбих,
но цял живот напук съм се изправял
със вярата, че тебе ще прегърна!
©тихопат.
Данаил Антонов
13.09.2023
© Данаил Антонов Всички права запазени