17.06.2023 г., 17:18 ч.

Вълк и овце 

  Поезия » Философска, Гражданска, Оди и поеми
237 1 4
        Вълк и овце

 

А той, вълкът, в овча кожа е сега,

и върви напред гордо преди овцете.

Той води ги всичките към пропастта,

а те вървят след него, навели глава.

 

И блеят покрай него, подскачат щастливи,

пасат по малко, но пък са доста игриви.

А той им се усмихва хитро под мустак,

и те пак него избират и пак него и пак.

 

А той, вълкът, козината си често мени,

но нравът му същият за жалост, уви.

А стадото намалява по малко, защо

и агнетата бягат надалеко, пак в тегло.

 

Но накрая ще падне овчата кожа от вълка,

ще разберат какъв водач са имали досега.

Ще се събудят силните, мъжките буйни овни

с рогата си ще го победят и прогонят завинаги!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??