16.06.2011 г., 14:01 ч.

Вълкът вътре 

  Поезия
603 0 3

 

Вълкът голям е, дебне близо,

не те оставя да излизаш,

да спретнеш парти, да си весел,

да заподскачаш в луда песен.

 

Вълкът е бърз и дебне остро,

не иска да си мил и пъстър.

Желае да захапе всичко,

да скърши мислите ти - птички.

 

Вълкът е слаб, а ти си силен.

Вълкът те дебне, но безсилен

стои и чака да се свреш

в хралупата си и да спреш

да мислиш за слънцата живи,

за мъжките игри щастливи,

за посевите и цветята,

за майките и за децата,

за боговете и смъртта,

желае той да си в греха,

да те нападне в сянката ти сива

и да забравиш, че си жива

душа прекрасна и красива,

и нежно можеш да получиш

каквото искаш да се случи

в живота пъстър и щастлив -

това гневи вълчака сив.

 

 

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??