2.10.2014 г., 18:41 ч.  

Вълшебен звън 

  Поезия » Друга
371 1 0

По дланите ми цъфнали цветя
ухаеха на пролет нежна.
Отнейде птица бяла долетя.
Запя, а аз бях много уморена.

Заслушах се във песента,
как вятър запленен от глетчер 
с трели от синя красота
оглася планината вечер.

Луната ми говореше със глас
на лебедова чудна песен.
Звезди във профил и анфас
танцуваха ми валс небесен.

Помислих си във Рая ли съм аз,
ала очи отворих. Това е само сън.
Затворих ги мига да уловя,
но вече се разсъмваше навън...

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??