25.08.2011 г., 8:41 ч.

Вълшебницата 

  Поезия » Любовна
547 0 0

Сладкодумни страници

четях в захлас.

За магьосници велики,

за фантастични светове,

за дела геройски,

за зверове.

 

Но срещнах аз

вълшебница една.

Описана

от автор непознат,

дарена със неземна красота,

със ум

по-остър от бръснач.

 

С магични думи

ме омая тя.

И в непознат

за мене свят

се озовах.

Свят на приказки омайни,

изпълнен с подвизи

незнайни.

 

Сладкодумни страници

преди четях.

Но вълшебница една

омая ме със думи сладки.

И всеки ден я чакам аз,

да чуя още приказки омайни.


На Моргана.

© Александър Бушев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??