15.11.2020 г., 11:02 ч.

Вълшебството... 

  Поезия » Любовна
122 0 0

 

Вълшебството...

(внезапен каприиз)

                          на Е...

 

Бил съм приказен вълшебник –

казват – то си е така́:

мога да стопя и ледник,

стига само да река́...

 

О́ще да направя чудо

и нощта да стане ден –

в теб Светът да бъде влюбен,

а ти: просто само в мен!...

 

... но чаровната ти тайна

ще я знаем ти и аз –

как с вълшебство ме омайва

днес свенливата ти страст...

 

... колко много изненади

можеш да ми поднесеш;

...колко с устните си жадни

ме целуваш без да спреш!...

 

А ще бъде, вярвам скъпа,

Любовта ти тъй добра,

че дори хиляда пъти

нея пак да избера́!...

 

... с тази нежност размечтана,

с о́ще нераздухан плам!...

... Но се плаша, че в замяна –

нямам много да ти дам!...

 

11.11.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??