30.09.2008 г., 7:21 ч.

Въпрос 

  Поезия » Любовна
742 0 10
Обичаш ли ме - все един въпрос
и все без отговор виси във мрака...
Обичам те, не питай ме защо,
но вече нямам право да го казвам...

Сърцето ми уплашено тупти,
мълчанието е било съгласие -
за другите въпроси, може би,
но любовта ни идва тиха и незнаеща.

Сърцето ти все скрито си тупти -
не го открих за всичките ни нощи.
Боляло е от другите преди,
а аз съм изкуплението твое.

Не ме обичай - само ме пусни
до себе си, че аз да те обичам.
Душата ми не спира да крещи,
че си ми нужен повече от всичко.

Обичаш ли ме - същият въпрос,
на устните ти отговора дращи.
Във тъмното очите ти горят
и казват повече, отколкото очаквах...

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??