25.01.2013 г., 11:40 ч.  

Въпрос 

  Поезия » Гражданска
299 0 0

 

Един въпрос и днеска ме измъчва,

натрапчиво се в мозъка ми впива,

и лоши еманации излъчва,

и все ме жили той, като коприва.


Защо човекът е така жесток,

нима туй е заложено в маята?!

Нима е само Дяволски отрок?

Защо лъжата е за него свята!?


Като нищожество ли е създаден

и все такъв ли той ще си остане?

От лош калъп ли той е бил изваден,

та за труда си просто да се хване?!


Нима това е някаква психоза

или е смъртният му егоизъм,

изтъкван вечно като пошла поза,

и мисля даже, като фанатизъм!?

 

Той измишльотини велики има

 и свои митове  за себе си създава,

 не дава никому, а само взема

 и ýмре  всички той да управлява!


     30.12.1977 г.

     София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??